Failed to set voice in Asterisk

Voices won't install properly on your system?

Failed to set voice in Asterisk

Postby voipaddict » Mon Nov 12, 2007 11:29 am

Hi.

I've combed many archives to see why I might be getting this error:

[Nov 12 09:30:28] ERROR[7579]: app_swift.c:240 swift_exec: Failed to set voice.

There is nothing that seems to deal with it effectively. I've installed v. 0.9.1 of app_swift. I've tweaked the swift.conf. I can't seem to figure out why I can't use this TTS service in my Asterisk PBX. Here are the particulars:

CentOS 4.5
Asterisk 1.4.13
app_swift 0.9.1
Cepstral Allison 4.2.1

I've even tried setting David-8kHz as the default with a voice=Allison. Still no joy. Can someone help me with this? I have not purchased licenses yet as I want to try it out first. That have anything to do with it?

Thanks in advance.
voipaddict
 
Posts: 1
Joined: Mon Nov 12, 2007 11:24 am

I too was getting this error

Postby awysocki » Wed Nov 14, 2007 10:23 pm

I too was getting this error in * 1.4.13. My problem was I hand coded the CONF file and moved the app_swift file.

What fixed my problem was to go into the app_swift-0.9.1 directory run

gmake
gmake install

When I tried it the error was gone, but now I have a config issue with my meetme conference room asking for a name, I guess swift was coded to just jump into a room.
awysocki
 
Posts: 2
Joined: Wed Nov 14, 2007 10:19 pm

Ignore my conf room comment

Postby awysocki » Wed Nov 14, 2007 10:47 pm

It was a dial plan issue on my part
awysocki
 
Posts: 2
Joined: Wed Nov 14, 2007 10:19 pm

app_swift.c:240 swift_exec: Failed to set voice

Postby DelGaudio » Wed Apr 16, 2008 12:06 pm

In the Asterisk remote client, I too get the error:

app_swift.c:240 swift_exec: Failed to set voice

I'm running:

CentOS 5
Asterisk 1.4.17
Swift 4.2.1
app_swift-0.9.1

Locally on my OSX dev laptop I'm running (Asterisks/Adhearsion/Rails/Swift) and all is good. The weird thing is that for the Cent box I downloaded:

Cepstral_Allison-8kHz_i386-linux_4.2.1

but when I run: swift --voices I get:

Allison-8kHz 4.2.0

Could that have anything to do with it? Anyone have any other ideas?
DelGaudio
 
Posts: 1
Joined: Wed Apr 16, 2008 11:23 am

Postby billym » Sun Jun 29, 2008 7:48 am

In the Asterisk remote client, I too get the error using Cepstral_Allison_i386-linux_5.1.0.tar.gz

I have my extension configured like this:
exten => *101*,1,Answer
exten => *101*,2,Swift("this is a test of the cepstral voice")
exten => *101*,3,Hangup

Which throws the error:
app_swift.c:240 swift_exec: Failed to set voice

when I run: swift -n Allison -o test.wav "this is a test"
it generates a test.wav file using the allison voice with no issues.

when I run: swift --voices I get:

Voice | Version | Lic? | Gender | Age | Language | Sample Rate
-----------|---------|------|--------|-----|------------------|------------
Allison | 5.1.0 | No | Female | 28 | US English | 16000 Hz
Callie | 5.1.0 | No | female | 30 | US English | 22050 Hz



Any ideas on what could be wrong
billym
 
Posts: 1
Joined: Sun Jun 29, 2008 7:24 am


Return to Installation

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron