Page 1 of 1

Spanish acute not played ok using Swift from Perl AGI Script

PostPosted: Wed Jul 22, 2009 2:07 pm
by webudo
I'm taking a text from MySQL DB using a Perl AGI Script, and then playing the TTS audio using Swift Application from the same AGI Script.
It plays TTS ok, but I'm having problems when the text includes "acuted" letters. For example: á é í ó ú
It seems to be reading it as % (percentage) symbol, but I don't hear it very clear.

Anyone knows the solution for this?

Thanks in advance, and sorry for my english.

/Alex

PostPosted: Fri Jul 24, 2009 9:10 am
by clafayette
It sounds like you are sending swift text encoded in a format it wasn't expecting. You need to set the encoding format for the engine. On the command line, this is done with -e followed by one of "utf-8", "utf-16", "iso8859-1" or "iso8859-15".

PostPosted: Tue Jul 28, 2009 3:56 pm
by webudo
Thanks!!!
I'll give it a try tomorrow and will post my results...

PostPosted: Fri Sep 18, 2009 12:35 pm
by webudo
Sorry to reply untili now, but I got back to this matter just an hour ago.

I don't seem to find any way of passing Asterisk's Swift application any parameters other than:
Swift([<Voice>^]the text to speak[|<timeout in ms>|<maximum digits to listen for>])

swift.conf doesn't have any config parameter which changes the Encoding Type :(

Any ideas?

Thanks!

Re: Spanish acute not played ok using Swift from Perl AGI Sc

PostPosted: Sat Oct 20, 2012 5:32 am
by brad000123
i will post my result within a week , i am trying hard for good result